Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2014, Αποτελέσματα (ΦΩΤΟ)




To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2014 της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες  πραγματοποιήθηκε   το Σάββατο 1 Μαρτίου στην αίθουσα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με την συμμετοχή 31 ανδρών και 5 γυναικών από 10 σωματεία από όλη την Ελλάδα.
Τα δέκα σωματεία που συμμετέεχαν είναι: Σ.Π.Ε.ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΕΤΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΛΙΜΝΑΙΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ, ΉΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΠΑΣΚΑ, ΑΡΓΩ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ και ΑΙΓΕΣ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός  Πολυχρόνης Πολίτσης μίλησε στο sports.amea για την επιτραπέζια αντισφαίριση και την ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια:




Βλέπουμε ένα πετυχημένο πρωτάθλημα με αρκετές συμμετοχές αλλά αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι συμμετέχουν πολλοί νεαροί αθλητές?
 Η αλήθεια είναι ότι αν επιστρέψω  λίγο  το χρόνο  πίσω, στο 2003 που ήμουν αθλητής  και  μέλος  της Εθνικής Ομάδας  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι  αθλητές ήταν περίπου  7 με 8 άτομα, ενώ  σήμερα το 2014 έχουμε 10 Σωματεία και 37 συμμετοχές .Αριθμός ρεκόρ. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ανοδική πορεία τόσο σε Σωματεία, όσο και στην συμμετοχή αθλητών, και ιδιαίτερα  σε μικρή ηλικία και έτσι δίνει την δυνατότητα σε εμάς, στην ομοσπονδία αλλά και στα Σωματεία να ονειρευόμαστε το μέλλον του αθλήματος. 
Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η κατάλληλη υποδομή, και σε αυτό πρωτοπόρος είναι το Σωματείο του Π.Α.Σ.Κ.Α. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεκίνησε από μερικούς αθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α. και αγκαλιάστηκε θερμά  από την Προεδρεία, φτιάχνοντας  μια πρότυπη εγκατάσταση μέσα στο Ε.Ι.Α.Α (εθνίκο ίδρυμα αποκατάστασης αναπήρων) όπου τα τελευταία χρόνια, φιλοξενεί όλους τους αθλητές από όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτου Σωματείου. Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει μια άρτια συνεργασία με την Π.Ο.Φ.Ε Π Α ( αρτιμελών βετεράνων αθλητών) όπου βοηθάει την ανάπτυξη του αθλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για την Εθνική Ομάδα?
Μετά από 4 χρόνια η Εαομ Αμεα αποφάσισε μέσα από το έργο που επιτελείτε, στην δημιουργία μιας προ εθνικής ομάδας που στην συνέχεια θα οδηγηθεί σε μια εθνική ομάδα με στόχο κάποια μελλοντικά αποτελέσματα τόσο σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την ανάπτυξη του αθλήματος  χρόνο με το χρόνο δημιουργώντας περισσότερα Σωματεία  που θα συμβάλουν σημαντικά στην αναγνώριση ακόμα πιο πολύ της επιτραπέζιας  αντισφαίρισης και στην προσκόμιση νέων αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 31 άνδρες και μόλις 5 γυναίκες. Ποια είναι η εξήγηση σας για αυτό?
Είχα την τύχη να δουλέψω  μόνο με τις 2 από τις πέντε αθλήτριες  την Δρακονάκη Ειρήνη και την Φωτεινή Μπούσιου πιστεύω  ότι στην πορεία θα υπάρξουν και άλλες κοπέλες γιατί θα δώσουν το έναυσμα και σε άλλες  να ξεκινήσουν  τον αθλητισμό και να διεκδικήσουν την ζωή και μέσα από αυτόν.

Ο γενικός γραμματέας της  ΕΑΟΜ - ΑμεΑ Κώστας Σιάχος και βετεράνος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δηλώνει για τους στόχους του πανελληνίου πρωταθλήματος:




 «Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές  ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυξητικός. Αυτό είναι το πρώτο θετικό σημείο. Από την άλλη η συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πολυχρόνη Πολίτση στόχο έχει την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα και επιπλέον να  μπορέσουμε  να ενθαρρύνουμε και τα άτομα σε αμαξίδιο  να συμμετάσχουν σε αριθμό ανάλογο των υπόλοιπων ατόμων με αναπηρία»

 Τα αποτελέσματα στο ατομικό των αθλητών:

 Κατηγορία ΤΤ6 γυναικών ,1η θέση Μπούσιου φωτεινή  (Π.Α.Σ.Κ.Α),2η θέση Δρακωνάκη Ειρήνη  (ΦΙΛΙΠΟΣ) 


Κατηγορία ΤΤ11 γυναικών , 1η θέση Μωραΐτη γεωργία (Αετοί Θεσσαλονίκης), 2η θέση Καλαιτζίδου Παρθένα (Αετοί Θεσσαλονίκης), 3η θέση Νίτσα Γεωργία (Αετοί Θεσσαλονίκης)
 Κατηγορία  ΤΤ9 ανδρών, 1η θέση  Τέλογλου Λάζαρος (Π.Α.Σ.Κ.Α), 2η θέση Τσακίρης  Θεοδόσης (Αετοί Θεσσαλονίκης), 3η θέση Τοτονίδης Δημήτριος (Λιμναίοι)

 Κατηγορία ΤΤ1-ΤΤ2 ανδρών, 1η θέση Στάμου Χρήστος (Τριπτόλεμος), 2η θέση Καραγιάννης Κώστας (Αετοί Θεσσαλονίκης), 3η θέση Γκιάτας Αριστείδης (Σπάρτακος) 
 Κατηγορία ΤΤ3 ανδρών, 1η θέση Ζαφείρης Παναγιώτης (Π.Α.Σ.Κ.Α), 2η  θέση  Καραγιάννης Χρήστος ( Αετοί Θεσσαλονίκης), 3η θέση Αγγέλου Παναγιώτης (Ήφαιστος Πάτρας) και  Φράγκος Χρήστος (Αργώ)
Κατηγορία ΤΤ11 ανδρών, 1η θέση Λυρεντίδης Νικήτας (Αιγές), 2η θέση Συρίγας Γεώργιος (Π.Α.Σ.Κ.Α), 3η   θέση Γεωργιάδης  Δημήτριος (Αετοί Θεσσαλονίκης) και Στάθης Βασίλειος  (Αετοί Θεσσαλονίκης) 
 Κατηγορία ΤΤ6 ανδρών, 1η θέση Μουχθής Γεώργιος (Π.Α.Σ.Κ.Α), 2η θέση Χατζηκυριάκος Μάριος (Π.Α.Σ.Κ.Α), 3η θέση Μαυρης ελευθέριος (Τριπτόλεμος)
 Ατομικό ΤΤ7-ΤΤ8 ανδρών, 1η θέση Δημητρακόπουλος Ιωάννης (Αργώ), 2η θέση Ιωάννου Παναγιώτης (Π.Α.Σ.Κ.Α), 3η θέση Καφές  Θεόδωρος (Λιμναίοι) 


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα μέσα απο τα Κλίκ του sports.amea

















Ο αθλητής από την Βέροια με τον  Πρόεδρο του συλλόγου (Αίγες) Ματσάκα Νικόλαο και τον Προπονητή Επιτρ.Αντισφαίρισης  Καραϊωσήφ Αλέξανδρο.





Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου